DE 4E INDUSTRIËLE REVOLUTIE.. WAT BETEKENT DAT?

Definitie: Een industriële revolutie is de overgang van de diverse soorten werkzaamheden en manieren van uitvoering die nieuw zijn en gepaard gaan met grootschalige organisatorische en sociale veranderingen.

De eerste industriële revolutie begon rond 1750 in Engeland en vervolgde begin negentiende eeuw in de rest van Europa. Ambachtelijke en kleinschalige werkplaatsen groeiden uit tot grote fabrieken en vormden samen een grootschalige industrie

De tweede industriële revolutie begon rond de 20e eeuw toen Massaproductie van grote hoeveelheden met behulp van lopende band systemen waaraan vele werknemers hun taken uitvoerden.

De derde industriële revolutie begon na 1980 toen IBM de personal computer uitbracht en de overgang van digitale informatie naar een digitale vorm realiseerde. Door het gebruik te maken van de door de mens ingevulde data in de computer konden gestuurde machines deze bewerkingen uit gaan voeren.

De vierde industriële revolutie staat voor de deur of is zelf al in transitie. Robots, A.I. Computers, Bio-enginering, Laser Technologie & Nano Technologie zijn reeds ver genoeg ontwikkeld om nieuw fundamenteel verschil te gaan maken in de komende jaren.

De 4e revolutie die ons te wachten staat zal diverse technologieën met elkaar combineren. De fysieke, digitale en (micro)biologische werelden zullen nieuwe disciplines, economie en industrieën creëren. Dit zal voor de mens vele uitdagingen en ook nieuwe mogelijkheden bieden.

(c) 2019 Dhr. J. J. Poelstra CEO/Founder Fernijer-BrightNano